Демократична България ще подкрепи новото искане на Украйна за изпращане на оръжие. Това заяви народният

...
Демократична България ще подкрепи новото искане на Украйна за изпращане на оръжие. Това заяви народният
Коментари Харесай

ДБ ще подкрепи новото искане на Украйна за оръжие

„ Демократична България ” ще подкрепи новото искане на Украйна за изпращане на оръжие. Това заяви националният представител и член на комисията по защита в парламента Атанас Славов пред БНР, представен в известие от пресцентъра на партията. 

„ Освен че оказването на военно-техническа помощ е кардинална позиция на “Демократична България ” през цялото време на войната, това е и опция за модернизиране на българската войска с ново натовско въоръжение. В момента следим нов стадий във войната, която води Украйна. В нейната светлина тематиката за изпращане на остаряло руско оръжие кореспондира с другата тематика – за модернизацията на българската войска и превъоръжаването и по стандартите на НАТО ”, съобщи Славов.

„ Ако в този момент помогнем на Украйна с това остаряло руско оръжие, незабавно ще получим заместващи мощности от съвременно, натовско въоръжение. Иначе ще останем изправени пред хипотезата в края на този спор една страна като Украйна, която не е членка на НАТО, да има по-модерно натовско оръжие спрямо страна, формален член на алианса. Затова този въпрос не може да бъде отминавам с лека ръка ”, добави той.

Според Славов първо Министерския съвет би трябвало да разиска и реши и вероятно да внесе план за решение в Народното събрание.

„ Първоначалното решение единствено за ремонт на военна техника беше в отговор на съответно искане. Сега имаме ново съответно искане и по тази причина е редно процедурата да стартира изначало ”, сподели той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР